top of page
Zoeken
  • Foto van schrijveringeliesens

En zo werkt flow...


Het ene moment heb ik geen plek meer om te beeldhouwen en een week later ben ik al op verkenning op een andere plek waar ik mijn cursussen kan laten doorgaan.


Zo werkt flow blijkbaar, als ik op mijn weg vertrouw en als er dan een lieve vriendin is die altijd mijn blogs leest en mij koppelt aan haar vrienden, dan gaat het plots snel. Vanaf volgend jaar zullen mijn cursussen doorgaan in Kleibeek, een bioboerderij in Sint-Pauwels. De eigenaars, Tine en Dirk, willen graag hun plek openstellen. Ze hebben een enorm grote serre waar ik mijn spullen mag neerzetten en waarin ik ook kan beeldhouwen met slecht weer. Een luxe in vergelijking met mijn tent(je) waar we dicht op elkaar zaten bij een regenbui, en die ik altijd weer moest opbouwen en afbreken. Met de slechte zomer in herinnering heb ik die meer dan eens moeten bovenhalen om mijn cursisten een droge plek te garanderen. Blij dat ik hem had maar het was toch altijd een hele klus om hem op te zetten en weer neer te halen. Maar nu dus een warme, droge en aangename plek die er altijd staat. En als het te warm wordt, mogen we in de tuin onder de bomen werken. Heerlijk vooruitzicht! Ik kijk er al naar uit naar het volgende beeldhouwseizoen van 2022, dat waarschijnlijk in maart al van start zal gaan want het is dan al heerlijk vertoeven in de serre.


Voor 2021 is helaas het laatste weekend van dit beeldhouwseizoen afgerond. De herfst laat zich alsmaar meer voelen en de ochtenden worden te koud. Ik heb veel nieuwe mensen mogen ontmoeten die nieuwsgierig waren naar beeldhouwen. Ik heb een aantal mensen die ik kende uit de Biodanza (lijkt wel uit een vorig leven ;-) ) mee mogen nemen in de materie van steen. Mijn zus Kristel heb ik meer gezien nu ze ook de microbe te pakken heeft van het beeldhouwen. Er waren mensen die als echte ambassadeurs andere vrienden en kennissen hebben meegetrokken naar de workshop. Waarvoor oprecht dank! 't Is zo dat mijn business kan groeien en dat creativiteit verspreid wordt. Let it grow, let it grow!

Er zijn vriendschappen ontstaan, overwinningen geboekt, soms een tijdelijke teleurstelling geslikt. Er is zelfvertrouwen gegroeid en talloze unieke kunstwerken zijn mee naar huis genomen om ze een nieuwe thuis te geven waar ze bewonderd kunnen worden. Niet alleen door de kunstenaar zelf maar ook door alle bezoekers aan huis. Een aantal cursisten hebben zelfs materiaal en stenen gekocht om thuis aan de slag te gaan. Mijn hart maakt er een sprongetje van.

Ikzelf ben kunnen groeien als lesgever en hoop het nog verder te doen. De serre geeft mij de mogelijkheid om zelf ook meer aan de slag te kunnen gaan, ook bij slecht weer. Ik ben mij bewust geworden van een 'drive' die in me zit en waar ik graag gehoor aan wil geven. Dus wat 2022 ook zal brengen, voor mij zit het sowieso al goed.


Heb allen een 'kei'fijne herfsttijd. Geniet van de prachtige herfstkleuren en van de verwarming die weer dienst doet. En is het echt een regenachtige kliederdag, neem een kop van iets heerlijks, zet je voor een kunstwerk, zelfgemaakt of niet en geniet!84 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Speeltijd

1 Comment


Ive Loot
Ive Loot
Nov 15, 2021

geniet van de flow! dikke kus, evi

Like
bottom of page