top of page
Zoeken
  • Foto van schrijveringeliesens

Startpunt

Aan iets nieuws beginnen, houdt een verwachting in. Of je nu wilt beginnen dansen, koken, aan yoga doen... of beeldhouwen. Aan iets beginnen, draagt dat kleine beetje spanning in zich. Als je begint te dansen, is de intentie van die eerste stap belangrijk. Bij het koken kies je met welk ingrediënt je wilt beginnen en met yoga breng je je gewaarzijn naar binnen door die eerste stretch van je lichaam.

Bij beeldhouwen gaat het over het eerste moment dat je je vijl op je steen plaatst. Waar je hem precies plaatst, waar je wilt beginnen met het vormgeven van je steen. En dat is best een spannend moment. Zeker als je nog nooit hebt gebeeldhouwd. En ook al heb ik al heel wat kunstwerken laten ontstaan, ook voor mij blijft het telkens spannend om met een nieuwe steen van start te gaan.

De start kan bepalend zijn voor de rest van je werk. Je bestudeert je steen om te kijken welk deel je ruw en onbewerkt laat en waar je duidelijke vormen of lijnen ziet die je wilt volgen. Misschien heb je een eindresultaat voor ogen, misschien ook niet.

Starten met iets nieuws houdt ook een verlangen in. Het verlangen om te creëren. Een stap in het ongewisse te zetten en iets te laten ontstaan. Niet echt wetende waar de steen je mee naar toe neemt want al bij al is beeldhouwen communiceren met je steen. Jij naar de steen toe en de steen naar jou.

Maar het startpunt van beeldhouwen kan ook vroeger liggen. Bij het moment dat je een steen uitzoekt. Dat al die stenen voor je uitgestald liggen en je afgaat op de steen die je 'roept'. De steen waarbij je voelt dat hij wilt meewerken aan jouw creatieproject.


Of misschien ligt het startpunt zelfs nog vroeger dan dat.

Misschien begint het gewoonweg al bij het dromen... over je toekomstig beeld.


Welkom bij de workshops. De zonnige dagen maken het heerlijk om buiten te werken.

94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Speeltijd

Comentários


bottom of page